top of page
Zoeken

1001 maal dank Efteling!

De Efteling - één van mijn grootste inspiratiebronnen.


Toen ik hoorde dat pretparken weer open konden dacht ik meteen, Ja! ik wil naar de Efteling. Van jongs af aan gingen we met onze ouders ieder jaar minstens één keer.

Mijn lievelingsattracties waren de Fata Morgana, de Droomvlucht, Villa volta en later ook alle achtbanen. We liepen altijd eerst door het sprookjesbos en ik kan me nog herinneren dat ik veel sprookjes kende doordat mijn moeder me elke avond een verhaaltje voor las.


Fata Morgana

De belangrijkste attractie was voor mij de Fata Morgana.

Het was een andere wereld die ik van kinds af aan beter wilde begrijpen. Is al dat goud nou echt? En die reus.. Ik heb wel even gedacht dat die echt was geloof ik haha. Maar vooral wat is dat voor wereld? Het verhaal hield me altijd nog dagen bezig met fantaseren over kamer waar je als bezoeker niet mocht kijken (haha) De verwondering voor complete decor met alle kleuren, interieur en geuren maakt nu nog steeds indruk op me.


Mijn eerste ingerichte slaapkamer had dan ook een oosters thema met natuurlijk.. een Perzisch tapijtje! Ik was vanaf een bepaalde leeftijd vaak online bezig met het zoeken naar oosterse tapijten op bekende sites maar ook op Marktplaats. Want als ik ooit op mezelf zou gaan dan zou ik zeker weten een Perzisch tapijt kopen. Eenmaal bezig met een eigen huisje bleek dat een Perzisch tapijt wel duurder kon zijn dan en bank en heb ik het even uit mijn hoofd moeten zetten.


Eenmaal wat jaren verder kregen we de kans om ons eigen bedrijf te beginnen.

Uiteraard in vintage items en zo veel mogelijk in oosterse style.

Belangrijk was voor mij ook dat alle items inclusief de tapijten voor iedereen betaalbaar moeten zijn. Ieder jaar gaan we nog steeds naar de Efteling om inricht inspiratie op te doen en te leren over het creëren van het wow effect.


Bedankt Efteling!

Afgelopen week was het bezoeken van de Efteling op een heel andere manier wel heel spannend. Hoe zou alles geregeld zijn? Zou je lang moeten wachten? Wij durfde de gok wel te nemen en hebben in een online wachtrij met meer dan 12.000 wachten voor ons dan toch kaartjes kunnen reserveren en bemachtigen. Eenmaal op de (dacht ik) juiste dag en tijd aangekomen bleek in door de spanning van de enorme wachtrij en het tijdslimiet van 10 min voor de verkeerde dag gereserveerd te hebben. NEEEE!! Na een klein kwartiertje wachten kregen we fantastisch nieuws. we mochten toch naar binnen!

1001 malen dank Efteling. Ik ben jullie eeuwig dankbaar en petje af voor de aanpassingen m.b.t. bezoekers tijdens de Corona crisis. Wij voelde ons super veilig.

HYPE tavels around as pop-up shop based in NL.

We collect vintage and antique rugs, selected by hand from all origins and time periods.

Over more than 800 unique rugs are available at our showroom wich we love to show you by appointment. Visit www.hypepopup.nl/vogue to discover more about us

Comentarios


bottom of page